Diş kaybı günümüzde herkesin başına gelebilen çok ciddi bir sorun. Diş kayıpları tedavi edilmediği müddetçe hastaların günlük yaşamlarını idame ettirmelerinin önüne geçiyor. Hem fonksiyonel hem de estetik açıdan problem yaratan diş kaybı, yeme-içme ve gülme başta olmak üzere birçok eylemin yapılmasını engelliyor. Günümüz teknolojisiyle diş kayıpları için farklı tedavi yöntemleri var. Diş implantları bu durum için en çok uygulanan tedavidir. Tabii ki uygun diş protezi ve köprülerle desteklendiği müddetçe. Peki, All On Four İmplant yöntemini duymuş muydunuz? İşte All On Four tedavisine dair merak edilen her noktayı sizler için derledik.
All On Four (Dörtlü) İmplant Nedir?
All On Four, çeneye sabit protez yapmak için kullanılan etkili yöntemlerden biridir. Alt çeneye dört implantın ön taraflara dik, yanlara ise açılı bir şekilde yerleştirilmesi üzerine kurulan bir sistemdir. Bu sayede daha az implant daha fazla sayıda diş protezini ve köprüyü taşıyabilir.All On Four işlemi zamandan da büyük tasarruf sağlıyor. İmplantların yapıldığı gün geçici protez yapılarak hastanın günlük hayatına olabildiğince hızlı dönmesi bu yöntemle mümkün.
All On Four Hangi Hastalara Uygulanır?
Bu işlem genellikle tamamen dişsiz kalmış veya bazı dişleri eksik, diğer dişleri de kuvvetsiz olan, dişsizliğe meyilli hastalar için idealdir. Çene kemiğinde yeteri kadar doku olmayan ve kemik grefti tedavisi göremeyecek olan hastalar da All On Four ile hayallerindeki dişlere kavuşabilirler. Genellikle bu hastalar standart implant tedavisine uygun olmadıklarından dolayı All On Four’a yönlendirilirler. Bu yöntem yıllardır diş hekimlerinin kullandığı bir implant tedavisi olup, sonuçları da oldukça başarılıdır.
All On Four İmplant Aşamaları
Standart implant tedavisiyle benzerlik gösterse de tedavi süreci olarak daha kısa zamanda uygulanabilmesi gibi özellikleriyle farklılaşır. İşte All On Four İmplant tedavisinin aşamaları:
Konsültasyon: Diş hekimi hastanın All On Four Tedavisine uygun olup olmadığını anlamak için ön muayene yapar. Aynı zamanda hastanın klinik muayene ve radyolojik tetkiklerden de geçmesi gerekir. Sonuca göre tedavi planlanır.
Dijital Görüntüleme ve Ölçü Alımı:Çeneye yerleştirilecek olan implantların yerleri ve açılarına karar verebilmek için dijital ortamda görüntülenme yapılır. Hastanın ihtiyacına göre gereken protez sayısı planlanır ve protezler için ölçü alınır.
Lokal Anestezi: Tüm işlemlerden önce hastanın işlem sırasında acı hissetmemesi ve diş hekiminin daha rahat çalışabilmesi için bölge lokal anestezi ile uyuşturulur.
Diş Çekimi: İşlem görecek olan alanda eğer çekilmesi gereken diş varsa öncelikle diş çekimi yapılır.
İmplantların Yerleştirilmesi: Planlamaya göre çene kemiğine dört adet implant belirlenen açılarla yerleştirilir.
Geçici Protez: Hastanın bu süreci dişsiz geçirmemesi için geçici diş protezleri takılır.
Sabit Protez: Laboratuvar ortamında hazırlanan sabit protezler hastaya son seansta takılır ve tedavi sonlanır.
Bu tedavi sonucunda hasta estetik bir gülüşe sahip olmakla birlikte konuşma, çiğneme gibi fonksiyonlara da yeniden kavuşur.
İzmir All On Four İmplant Fiyatları
All On Four işlemi çene cerrahisi kapsamında yıllardır yapılan bir işlem olup son derece güvenlidir. Bu işlemin başarı oranı çok yüksektir. All On Four yönteminin başarıyla sonuçlanması için tedaviyi uygulayan hekimin deneyimli olması büyük önem taşır. İzmir’de hastalarına All On Four tedavisi veren birçok klinik bulunuyor. Bu kliniklerin hastalarına verdikleri fiyatı da diş hekiminin tecrübesi, kullanılan implantların markaları ve kaliteleri, kullanılan protezlerin materyali gibi birçok faktör belirliyor. Dilediğiniz zaman All On Four da dahil olmak üzere implant tedavileri için kliniğimize danışabilir ve konsültasyon sonrası tedavi planlanması ile birlikte fiyat bilgisi alabilirsiniz.
All On Four Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
1.All On Four yönteminin avantajları nelerdir?
Dişsiz kalmış veya dişsiz kalmaya meyilli hastaların kemik grefti gerektirmeden estetik bir gülüşe ve fonksiyonel dişlere kavuşmasını sağlar. Standart implant yöntemine göre daha kısa sürede tamamlanabilen bir tedavidir. İmplantlar açılı bir şekilde yerleştirildikleri için daha uzun implantlar kullanılabilir. Bu sayede kemikle daha uyumlu olurlar. Daha az sayıda implant gerektirdiğinden klasik yönteme göre daha az maliyetlidir
2. All On Four İmplant sonrası ağrı olur mu?
All On Four cerrahi bir müdahale olduğundan anestezi etkisi geçtikten sonra ağrı veya sızı hissi son derece normaldir. Bu süreçte ağrı kesiciler kullanılabilir. Ağrılar birkaç gün içinde azalır ve yok olurlar.
3. All On Four tedavisinden sonra nasıl beslenilmeli?
All On Four işleminden sonra implantların kemiğe kaynaması için beklenen sürede beslenmeye dikkat edilmelidir. Hem implantları hem de protezleri zorlayabilecek yiyecek tüketiminden ve baskı uygulanmasından kaçınılmalıdır. Kabuklu yemişler, sert yiyecekler tüketilmemelidir. İmplantlar kaynadıktan ve sabit protezler takıldıktan sonra hasta yeme düzeninde de kendi rutinine dönebilir.
4. All On Four tedavisinin iyileşme süreci nasıldır?
İmplantların çene kemiğine yerleştirilip geçici protezler takıldıktan sonra yaklaşık üç aylık bir iyileşme süreci vardır. Bu süreçte implantlar kemiğe kaynar. Üç ay sonraki kontrolde röntgen çekilerek iyileşme süreci kontrol edilir ve eğer her şey yolunda ise geçici protezler sabit protezlerle değiştirilir.
5. All On Four tedavisinden sonra dişler doğal görünür mü?
Bu işlemin amacı hastayı sağlıklı görünen ve fonksiyonlarını yerine getiren dişlere kavuşturmaktır. Protez aşamasında yerleştirilecek olan dişler ve köprüler hastanın yaşına ve yüz anatomisine göre tasarlandığından tedavinin sonunda hastanın ifadesi ile uyumlu ve doğal bir görüntü ortaya çıkar.