Kompozit Laminalar
Kompozit laminalar; doğal dişleri gıcırdatmadan yapılabilmesi Aydın Kompozit Laminalar nedeniyle estetik diş hekimliğinde en popüler tedavidir. Diş estetiği problemlerini en aza indiren bu tedavi çok kısa sürede yapılabilmektedir. Yazı içeriğinde; burada Manisa Kompozit Laminalar nedir, maliyeti nedir, işlem nasıl yapılır, zararı var mı gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.
Kompozit Lamina Nedir?
Kompozit laminalar; ön dişlerin şeklini ve rengin estetik bir görünüm kazandırır. Dişin ön yüzeyine Aydın Kompozit Laminalar ile rezin yapıştırma işlemidir. Kompozit bonding sadece belirli bir bölgeyi tedavi ederken, Manisa Kompozit Laminalar ise dişin tüm ön yüzeyini kaplar.
Bu işlemde Aydın Kompozit Laminalar malzemeye cam-kuvars parçacıkları gibi şeffaflığı artıran parçacıklar eklenir ve estetik ön diş dolgusu olarak da tercih edilen geliştirilmiş bir malzeme Manisa Kompozit Laminalar ile kullanılır. Bu tedavi Manisa Kompozit Laminalar ile tek seansta uygulanabilmesi ve hızlı bir şekilde düzelmesi nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.
Kompozit Diş Kaplama Nasıl Yapılır?
Aydın Kompozit Laminalar genellikle 1-1,5 saatte tamamlanır ancak Manisa Kompozit Laminalar ile süresi tedavi edilecek diş sayısına göre değişir. Pratik olarak hiçbir ön hazırlık gerekmese de, tedavi süreci genellikle aşağıdaki adımlardan oluşur:
- Diş hekimi önce dişi dikkatlice temizler, tedaviye hazırlar ve ardından işleme başlar. Diş hekiminizin, malzemenin dişlerinize düzgün bir şekilde yapışabilmesi için ince bir emaye tabakasını çıkarması gerekebilir. Diş şekli veya renginde minimum değişiklik istendiğinde dişleri törpülemeye veya aşındırmaya gerek yoktur.
- Doktor hasta ile birlikte hastanın diş rengine ve istenilen sonuca göre kompozit rengi belirler ve seçer.
- Kompozit laminate malzemenin tartar, bakteri ve plaktan temizlenmiş dişlere yapışmasını iyileştirmek için diş yüzeyini pürüzlendirmek için özel bir asit kullanılır.
- Kompozit malzeme ile diş arasındaki ana bağlantıyı oluşturmak için pürüzlü diş yüzeyine sözde bir yapıştırma solüsyonu uygulanır.
- Bir sonraki adımda, diş hekimi sertleşmiş malzemeyi dişin şekline göre şekillendirir.
Lamina Diş Çeşitleri
- Direkt Kompozit Kaplamalar: Bu restorasyonlar, direkt olarak dişe uygulanabilen Aydın Kompozit Laminalar ile kompozit rezin malzemeden yapılan lamine restorasyonlardır. Klinikte tek seansta yapılabilmektedir.
- Dolaylı Yapıştırıcı Kaplamalar: İndirekt ve direkt yapıştırılmış kaplamalar arasındaki en belirgin fark, kullanılan malzemelerden çok uygulama sürecidir. İndirekt yapıştırılmış laminate; diş laboratuvarında yapılır ve bir sonraki seansta hastanın dişlerine yapıştırılır. Bu şekilde yapılan laminatlar, doğrudan uygulamaya göre aşınmaya ve yırtılmaya karşı daha dirençlidir. Ancak ameliyat gerektirdiği için maliyeti biraz daha yüksektir.
- Prefabrike Kompozit Kaplamalar: Bu kaplamalar şekerleme olarak standart boy ve şekillerde üretilmektedir. Hastanın dişlerine uygun kaplama seçildikten sonra kompozit malzeme uygulamasına geçilir.
- Folyo Porselen: Bu kaplamalar zirkonyum ve porselenden yapılabilmektedir. En güzel, dayanıklı ve pahalı laminat.