Sinüs kafatası arasında bulunan hava boşluklarıdır
Sinüs kafatası arasında bulunan hava boşluklarıdır. Kafatasının ağırlığının azaltılmasını ve sesleri düzgün çıkartmamızı sağlar. Sinüs lifting üst çenede bulunan arka dişlerin kaybedilmesi sonucunda bölgede bulunan sinüslerin genişleyerek kemiğin incelmesine yol açacaktır. Sinüs lifting işlemi ise azalan kemik miktarını artırabilmek için sinüs tabanının cerrahi olarak yükseltilmesidir.
İzmir sinüs ameliyatı (sinüs lifting) implant tedavisi görmek isteyip bölgede yeterli kemik yapısı bulunmayan veya azalan bölgelerde kemik yapısını arttırmak için uygulanır.
İzmir Sinüs Ameliyatı (Sinüs Lifting) Çeşitleri Nelerdir ?
- Açık Sinüs Lifting
- Kapalı Sinüs Lifting
İzmir Sinüs Ameliyatı (Sinüs Lifting) Nasıl Yapılır ?
İzmir sinüs ameliyatı (sinüs lifting) lokal anestezi altında klinik ortamda yapılabilen bir cerrahi işlemdir. İzmir sinüs ameliyatında sinüs bölgesi istenen duruma kaldırılabilir. İzmir sinüs ameliyatında sinüs membranı yükseltilerek kemik ile arada kalan kısıma kemik tozu konulur. İşlem yapılmış olan bölge dikiş ile kapatılır.
İzmir sinüs ameliyatı (sinüs lifting) lokal anestezi veya genel anestezi altında yapılır. Bu sayede izmir sinüs ameliyatı esnasında herhangi bir ağrı ve acı hissedilmeyecektir. Ameliyat esnasında sinüs zarına ve sinüs kemiğine giriş yapılarak sinüsler ortadan kaldırılır. İzmir sinüs ameliyatı (sinüs lifting) ortalama 45 dakika sürmektedir.
İzmir Sinüs Ameliyatından (Sinüs Lifting) Sonra İmplant İşlemi Ne Zaman Yapılabilir ?
İzmir sinüs ameliyatı esnasında implantlar yerleştirilebilir ancak bazı durumlarda implant yerleştirme işlemi için bir süre beklenmesi gerekir.
İzmir sinüs ameliyatından (sinüs lifting) sonra ortalama 3 veya 6 ayda farklı bir operasyon ile implantlar yerleştirilir. İmplant işleminin ne zaman yapılacağı diş hekiminiz tarafından ameliyat esnasında konulan kemik miktarı, işlemin yapıldığı teknik gibi farklı nedenler göz önüne alınarak belirlenecektir.
İzmir Sinüs Ameliyatından (Sinüs Lifting) Sonra Nelere Dikkat Edilmeli ?
- Hasta 10 gün sigara ve alkol kullanımından uzak kalınmalıdır
- Hasta ameliyat sonrasında koşma, spor gibi hareketli aktivitelerden uzak kalınmalıdır.
- En az bir ay uçağa binilmemeli ve dalış yapılmamalıdır.
- Ağız hijyenine dikkat edilmelidir
- En az bir gün ağız içerisinde basınç yaratabilecek tükürme gibi işlemler yapılmamalıdır.
- Hasta şiddetli bir şekilde sümkürmemeli ve burnuna su almamalıdır
- En az 24 saat dişler fırçalanmamalıdır